Instagram Stories Video sau cum am ajuns să spun #PoveștiPeSticlă?
Plus un ghid gratuit care te învață cum poți să îți dublezi și tu engagement-ul folosind Instagram Stories Video!
Dacă ești aici doar ca să descarci ghidul gratuit De la zero la succes prin Instagram Stories Video, găsești formularul la finalul articolului. Dacă vrei să afli și care-i treaba cu el, îți spun și povestea.
What’s in it for me?
Probabil că primul gând e cu ce te poate ajuta să citești povestea asta mai departe sau chiar să descarci ghidul și înțeleg perfect.
Ideea e așa: cu toții ne dorim să ajungem mai ușor la clienți, la potențiali clienți, la urmăritori sau alți oameni cu care ne propunem să interacționăm. Uneori metodele clasice nu mai par să funcționeze, așa că e nevoie să încercăm ceva nou, iar în cazul meu, acel ceva nou au fost Instagram Stories Video.
Nu spun că e soluția magică pentru toată lumea, ci doar că merită să încerci și prin ghidul ăsta mi-am propus să-ți fac încercarea mai ușoară.
Am pus cap la cap tot ce am făcut să îmi cresc interacțiunea timp de 30 de zile:
- tutoriale
- explicații
- 15 întrebări care să te ajute să îți spui povestea pe sticlă
- tips&tricks
- câteva resurse bonus.
De ce? Pentru că-mi place tare mult să împărtășesc ce descopăr și să îi văd pe cei din jurul meu crescând ca-n povești.
Hai să-ți povestesc
Anul ăsta a fost unul plin de provocări, așa-i? Ca să nu mă plictisesc, pe lângă provocările pe care le-am avut cu toții, mi-am mai lansat eu mie încă vreo câteva, să fie 😀
Dacă ne cunoaștem de ceva timp, poate știi că mi-am propus ca anul ăsta să postez în fi-e-ca-re zi. Am început pe 1 ianuarie cu o provocare de 366 de zile de povești spuse pe social media.
Mi-a ieșit? Da și nu! Planul era să postez zilnic cu un mare why? în spate – să-mi exersez constanța și consecvența. Asta am făcut – am exersat de mama focului. De postat chiar în fiecare zi nu mi-a ieșit neapărat, dar am câștigat altceva care e mult mai important pentru mine – am învățat că o pauză nu înseamnă să mă opresc de tot ci pot să continui oricând.
Între noi fie vorba, pentru 2021 îmi propun să exersez mușchiul ăsta al consecvenței pe zona de sănătate, dar aia-i altă poveste.
Cum a început totul?
De câte ori ai auzit că anul ăsta zona de video e la putere în social media? Eu una nici nu mai știu de câte ori. Ce pot să-ți spun e că de fiecare dată ideea de a apărea pe video mi-a dat fiori.
Toată lumea în jurul meu ținea live-uri, webinarii, cursuri video, everything nice. Concluzia mea a fost că locul meu nu-i acolo, ci într-o sală de curs, dacă am de gând să împărtășesc din ceea ce știu.
O concluzie valabilă o lună, două, nouă… Dar până când?
Foarte concret, până la începutul lui noiembrie. N-aș ști să îți spun de unde a pornit, dar m-am trezit într-o magică zi de luni și am zis că today is the day.
Practic am filmat un story video în care am zis că până la final de noiembrie îmi propun să apar zilnic cu Instagram Stories Video. Apoi am avut inspirația să întreb dacă mai vrea cineva să facă asta cu mine 😀
Bam! 20 de persoane au zis că da, absolut da, vor și ele să se alăture distracției!
De ce #PoveștiPeSticlă?
Cronologic, a fost așa:
Ziua 1 – am lansat intenția de a face Instagram Stories Video pe tot parcusul lunii noiembrie.
Ziua 1, seara – Ana Nicolescu, the digital coach, m-a întrebat dacă nu am putea avea o întrebare comună, pe care să o propun eu și la care să răspundă toată lumea care a acceptat provocarea.
Ziua 2 – am lansat prima întrebare și 10 dintre doamnele și domnișoarele care spuseseră da provocării au răspuns și ele.
Ziua 3 – am lansat a doua întrebare și am simțit că tre’ să-i dau un nume. Ceva să fiu jucăuș, ceva să aibă legătură cu ceea ce facem și așa a venit ideea de Povești pe sticlă, pentru că fix asta făceam, ne spuneam poveștile la cameră, sau pe sticlă 😀
De aici încolo au venit o serie de zile consecutive în care am apărut, alături de celelalte 10 doamne și domnișoare faine, pe sticlă, timp de un minut.
Ce e interesant e că deși răspunsurile au venit fie de la un coach, fie de la un specialist în marketing, oameni de HR, cineva care face dulciuri, bloggeri, ele au avut multe puncte comune și am rezonat foarte fain cu fiecare răspuns.
Partea foarte faină a fost zona de accountability, adică momentul în care dacă una dintre noi lipsea, celelalte aveau grijă să se asigure că e bine și că ducem provocarea cel puțin cât ne-am propus inițial.
Bine bine, da’ totuși de ce?
În spatele ideii de a apărea zilnic pe sticlă cu un minut de Instagram Stories Video a fost gândul de a vedea dacă într-adevăr conținutul video face diferența. Și răspunsul este: DA!
Pornind de la evoluția pe care ți-o aduce un astfel de exercițiu și felul în care pe zi ce trece fiecare dintre noi a devenit tot mai confortabilă cu ideea de a vorbi la cameră, primul avantaj al provocării a fost curajul și încrederea în sine pe care ni le-a dat.
În al doilea rând, e un exercițiu care pentru mine avea un scop mai mare – ideea de a reuși să fac live-uri și cursuri video la un moment dat.
Primul pas s-a rezolvat rapid – am avut primul live la doar o săptămână de când a început toată povestea asta. A durat aproapte 50 de minute și a fost o discuție cu minunata Ada Galeș despre frica de a apărea pe sticlă. Taaaare fain a fost!
Au mai urmat trei astfel de live-uri: unul cu Nicole Ababei – mamapetoc.ro – în care am vorbit despre cum ne obișnuim să apărem pe cameră, un altul cu Tedy Necula – regizor și speaker inspirațional – despre cum facem conținut video care atrage și un al patrulea cu Tony Mott – scriitoare de romane polițiste și coach – despre cum folosim umorul pe sticlă.
Altfel spus, ceva ce a pornit dintr-o joacă, s-a rostogolit ca un bulgăre de zăpadă și mi-a adus nu doar bucurie, ci și cifre: în doar o lună am avut peste 400 de stories și o creștere de 67% a interacțiunii, doar datorită acelor stories.
Dacă ai ajuns cu cititul până aici, îți mulțumesc și abia aștept să te văd spunând povești pe sticlă! Dacă ai sărit direct aici, fără să citești, I love you anyway 😀
Zi-mi, te rog, cum ți se pare ghidul și ce te-ar mai ajuta să știi!
Să-ți fie călătoria de poveste!
The form you have selected does not exist.
No Comments