“Pandemia ne-a făcut să ne punem planurile de călătorie în așteptare și căutăm locuri fabuloase de la noi.” – La povești cu Simona Boeriu de la Plimbaro
Am descoperit Plimbaro la două zile după ce a fost lansat proiectul de către familia Boeriu, din Brașov și m-am bucurat să îi cunosc pe membrii familiei din prisma călătoriilor și poveștilor boierești, cum îmi place să le spun.
Sunt mare fan al bloggerilor și vloggerilor de călătorii, urmăresc multă lume care își împărtășește experiențele de călătorie și recunosc și că mă inspir din poveștile lor, așa cum a fost și cu plecarea cu autorulota după ce i-am urmărit pe Mariciu și Ioneasca 🙂
Pe lângă pozele foarte faine pe care le-am găsit pe pagina Plimbaro, îmi plac taaaare mult poveștile călătoriilor celor trei Boieri, documentate și cu un farmec aparte. Mi se pare fascinant cum reușesc să ajungă în locuri atât de frumoase, apropiate și îndepărtate în formula asta magică de 3.
Am cunoscut-o pe Simona, mama boiereasă, într-o comunitate online și după ce i-am urmărit cu ochi mari și suflet plin de dor de plimbăreală, am ajuns să ne conectăm și am zis că e musai să-mi potolesc un pic dorul aflând mai multe despre ce și cum fac ei.
Bună, sunt Alexandra și mi-e tare dor de o călătorie! Tu cine ești și ce părere ai despre asta?
Eu sunt Simona Boeriu și lucrez în marketing și publicitate de peste 16 ani. Și dacă tot ai pomenit de călătorii trebuie să-ți mărturisesc că există puține lucruri care îmi fac mai mare plăcere decât să călătoresc, peste hotare, în țară, la oraș, la sat, la munte, la mare, sub cerul albastru sau ascultând clipocitul apei sub punte. Cred cu tărie ca se poate călători chiar dacă ai un job full time și 21 de zile de concediu legal.
Zi-mi despre Plimbaro. Ce este și de unde a venit ideea acestui proiect?
Toate amintirile mele preferate gravitează în jurul unei călătorii. Călătorind suntem forțați cumva să trăim mai lent, să fim atenți la detalii, să evadăm, să ne bucurăm de fiecare moment. Și pentru că cine se aseamănă se adună, soțul și fiica îmi împărtășesc aceeași pasiune. Deși are doar 6 ani fetița noastră și-a dezvoltat pasiunea pentru cunoaștere și explorare, a călătorit în peste 10 țări (în anumite țări a fost chiar de mai multe ori) atât în Europa, cât și în Africa sau America de Nord.
Mereu când postam vreo fotografie din plimbările noastre pe paginile personale ni se spunea că e tare fain ce facem și locurile pe care le descoperim, iar acum o lună ne-am gândit să împărtășim toate acestea cu alți iubitori de călătorii, să-i inspirăm să se bucure de destinații interesante, distracţie şi amintiri de neuitat. Astfel a apărut Plimbaro. Plimbaro cu Boerii – Inspirație și recomandări pentru plimbările tale sau măcar o lectură plăcută pentru un moment de relaxare, locul unde promovăm doar ceea ce testăm.
Care sunt responsabilitățile fiecăruia dintre membrii echipei voastre faine?
În Plimbaro nu există responsabilități trasate pentru că ne completăm destul de bine unul pe celălalt. Pentru noi, călătoriile au fost dintotdeauna parte din viața noastră și avem propriul stil de a călători. Nici o plimbare nu e la fel cu alta, încercăm mereu să ne facem un traseu, dar de cele mai multe ori ne abatem de la el pentru că mai descoperim în drumul nostru câte un loc despre care nu citisem, însă eu sunt responsabilă cu documentarea, cu descrierea plimbării pe pagina de facebook și cu sortatul fotografiilor făcute de toți 3 🙂
Plimbaro a împlinit zilele trecute o lună de când a fost lansat. Cum ați reușit să creșteți atât de frumos într-un timp atât de scurt?
Da, am făcut o lună și suntem tare mândri că fără nici un plan, fără așteptări și fară o rețetă de succes avem un engagement crescut într-un timp atât de scurt, iar comunitatea Plimbaro crește de la o zi la alta. Sincer, ne așteptam să ne urmărească doar prietenii, însa e tare fain să primim mesaje de genul: “ne plimbăm cu voi zi de zi” și să vedem că sunt multe persoane încântate de ideile de plimbare oferite. Pe această cale vrem să mulțumim tuturor celor care citesc și distribuie postările noastre, care ne dau like și care fac parte din povestea Plimbaro.
Cum vă alegeți destinațiile și cât de mult durează până le transformați în povești boierești? De la alegerea destinației, la călătoria propriu zisă, pozele și editarea lor, până la împărtășirea lor cu publicul.
Până acum iubeam vacanțele îndepărtate, însă anul acesta, în contextual actual, am ales varianta de a vizita mai mult România, dar evităm locurile foarte aglomerate și alegem destinații mai puțin cunoscute.
În trecut ne alegeam destinațiile de vacanță în funcție de popularitatea acestora și de lucrurile bune pe care le citeam, însă acum ne dorim servicii de calitate, dar ținem cont de nevoile și pasiunile fiecăruia dintre noi. De exemplu toți trei iubim caii și atunci ne uităm dacă în zonă sunt herghelii, dacă există variante de a călări. Soțului îi plac tradițiile, obiceiurile și mâncarea bună. Pitica noastră iubește “expedițiile” în natură, bălăceala și locațiile de cazare, iar dacă plimbarea se întinde pe mai multe zile căutăm o cazare deosebită sau inedită: un chalet, un bungalow, o căsuță în copac sau una pe apă. Eu iubesc castelele, conacele și bisericile fortificate și atunci mereu încercăm să alegem ce ni se potrivește cel mai bine, astfel încât să avem vacanța perfectă.
Într-adevăr în alegerea destinației ținem cont și de temperamentul și starea din acel moment. La care se vor adăuga și alți factori precum anotimpul din acea locație (în cazul vacanțelor din străinătate) sau bugetul alocat.
Când revenim acasă ne dorim să prelungim cumva bucuria și de fiecare dată când descriu poveștile noastre boierești (așa cum le-ai numit tu), retrăiesc întâmplările, atmosfera și emoțiile acelor locuri. Pare ușor, însă nu este pentru că detaliile contează, fotografiile făcute trebuie alese și editate atent, iar sentimental este incredibil de frumos când destinațiile pe care le recomandăm sunt urmate de tot mai mulți oameni.
Care e locul în care v-ați întoarce oricând într-o călătorie și de ce?
Mi-e foarte greu să răspund la această întrebare pentru că de fiecare loc vizitat ne-am atașat și are o poveste. De exemplu în Praga, pe Podul Carol am fost cerută de soție și am promis că vom reveni și cu Ilinca, fetița noastră. În Portugalia am fost în luna de miere, Andaluzia ne-a cucerit cu istoria și arhitectura sa, Slovenia ne-a fermecat pe toți trei, în Dominicană am înotat cu delfinii, iar în Covasna am descoperit cele mai frumoase conace.
Unde visați să ajungeți în călătoria vieții voastre? Când vă propuneți să se întâmple asta?
Avem o listă atât de mare cu locuri în care vrem să ajungem încât nu știm dacă o să ne ajungă toată viața pentru asta. Pe lista noastră se află Thailanda, Bali, Filipine, Scoția, Moscova sau Sankt Petersburg, însă pandemia ne-a făcut să ne punem planurile de călătorie în așteptare și căutăm locuri fabuloase de la noi, care seamănă izbitor cu destinaţii celebre de pe întreg globul. Ne dorim să fim sănătoși și să explorăm cât mai mult din lumea asta incredibil de diversă, pentru că oriunde ai merge important este să descoperi cu adevărat locurile pe care le vizitezi, nu doar să le bifezi.
Abia aștept să citesc despre următoarele aventuri ale Boieriilor și până atunci, mai arunc câte un ochi și către alți călători faini de la noi și din afară, tot așa, să potolesc dorul.
Pe cine urmăresc? Pe Simona și Alex de la Lipa-Lipa, minunații de la Familia Hai Hui, pe Cezar și Bogdan de la Jurnal de rulotă, pe Delia și Răzvan – sunt ai mei știu, dar au niște poze taaaare faine și din afară, îmi vin acum în minte cei de la Flying the Nest.
Pe tine cine te inspiră, când vine vorba de călătorii? 🙂
Diana
Ce proiect fain!
Simona
Foarte frumos proiectul! Si mie imi e dor de calatorii!