Din seria lui „nu știu alții cum sunt, dar eu când mă gândesc la…”, că tot e zi de centenar, eu una când mă gândesc la motivul pentru care fac tot ceea ce fac și ce aștept ca rezultat al acțiunilor mele, răspunsul nu e totdeauna foarte clar și răspicat.

Mă uitam la concertul Andrei, Tradițional și îmi dau seama foarte clar că motivul pentru care a ales să susțină un astfel de concert este cel de a duce mai departe moștenirea muzicii tradiționale și populare românești, pentru a o menține vie, într-o perioadă în care avem atât de mare nevoie să găsim motive să ne unim.

Totuși, mă consider cumva norocoasă pentru că simt că sunt din ce în ce mai aproape de găsirea acelui de ce, acea motivație intrinsecă, pe care o găsești când răscolești tare înăuntru și îți dai voie să asculți puiul ăla mai mic sau mai mare de intuiție care îți șoptește care e scopul tău în viață.

two person standing on gray tile paving

Și totuși, căutarea asta, la un moment dat poate deveni copleșitoare, dacă nu avem parte de puțină ghidare din partea persoanelor potrivite, care să îți deseneze o hartă cu punctele cheie în care să te oprești și să cauți comori, acolo, în tine, nu altundeva.

Am auzit pentru prima dată o explicație mai detaliată a acestui de ce în bine cunoscutul discurs al lui Simon Sinek, Start with why – how great leaders inspire actionși mi s-a părut fascinant.

Mă gândesc de ceva timp la cum îmi doresc să arate viitorul meu, ce îmi doresc să fac, cum aș putea face asta cât mai bine și idei sunt multe, dar de fiecare dată se întorc câteva lucruri și devin o constantă tot mai clară.

woman in black long-sleeved top in front of green leafed tree

Am făcut la un moment dat un exercițiu interesant la un curs de branding cu Dana Lupșa pentru a vedea care sunt calitățile și abilitățile pe care le văd ceilalți la mine și a reieșit capacitatea mea de a interacționa cu ușurință cu oamenii, de a-i ajuta să se dezvolte, plus atenția la detalii și abilitățile organizatorice.

E un rezultat minunat și foarte util și ai putea spune că de aici poți contura cu ușurință o strategie pentru conceperea și promovarea unui business.

De aici însă, dacă adaugi și o pictătură de nesiguranță cu comoditate, așa cum am eu, poți reuși să te împiedici de ea și să te blochezi, întrebându-te de ce ar alege cineva să lucreze cu tine, în loc de a alege pe altcineva, cu mai multă experiență, mai multe calificări și diverse alte cele, mai… decât orice ai putea face tu.

Am gândit lucrurile pe toate părțile până m-am blocat din nou, de acel de ce.

Vorbisem deja cu Cristina Oțel despre workshopul de Life design pe care urmează să îl susțină la Brașov și căutam cumva să pun pe umerii altcuiva responsabilitatea găsirii răspunsului pentru mine cu privire la motivul pentru care îmi doresc să fac saltul ăsta către a mă bucura de talentele pe care le-am primit.

Știam din descrierea evenimentului ce subiecte se vor atinge și mi-era clar din ele că vor ajuta în procesul de răscolit:

 Credințe limitative – A cui e viața pe care o trăiești?
• Inventar la minut – Unde te afli acum?
• Valori personale și evoluție.
• De ce-ul tău e un far, nu o destinație bătută în cuie.
• Cum te poate ajuta design thinking în crearea celui mai important proiect al tău?
• Portret de designer – Abilitățile de care ai nevoie.
• Tu decizi cum continuă povestea ta de acum încolo.

I-am scris Cristinei într-o seară foarte direct, întrebând dacă workshoul va reuși să îmi aducă niște claritate și să mă ghideze puțin în direcția corectă, pentru a îmi găsi răspunsurile la întrebări. Da! mi-a răspuns la fel de direct.

Îmi câștigase încrederea de ceva timp, prin articolele pe care le-am citit când am descoperit-o, apoi prin felul ei cald și profesionist de a fi, pe care l-am remarcat încă de la prima întâlnire în offline.

În momentul în care mi-a adresat trei întrebări care să vină ca un preview al workshop-ului din 15 decembrie și ele au declanșsat un nod în gât și niște răscoliri care mi-au adus niște răspunsuri foarte clare, nivelul de încredere și admirație față de omul din spatele tastelor, a reușit să mai sară vreo câteva nivele. Nici nu am fost în stare să îi mai răspund. Mi-am răspuns doar mie și mi-a fost de ajuns.

Sunt sigură că până la sfârșitul anului voi reuși să găsesc răspunsul la toate întrebările pe care le mai am ne-răspunse și să dau curs unui impuls pe care îl am de ceva timp și că workshop-ul Cristinei va avea un aport destul de puternic.

Vă mai zic doar că mai sunt două zile de preț early bird și că e pentru voi dacă:

• vreți să trăiți conștient și aliniat cu valorile voastre
• vă aflați în fața unei decizii privind cariera și nu știți încotro să o luați
• simțiți că aveți nevoie de o schimbare în viață, dar nu știți care e ea.

Ne vedem acolo? 🙂

(Visited 244 times, 1 visits today)