Când v-ați uitat ultima oară în oglindă și ați zâmbit? Azi dimineață? Sau ieri? Nu mai ții minte?

Pare atât de banal, acest privit în oglindă, e atât de natural, încât nu-i mai oferim nicio șansă, nu ne mai bucurăm de imaginea pe care o vedem acolo. Din cauza grijilor, pentru că ne grăbim, pentru că nu ne place ceea ce vedem, am renunțat să ne mai privim în oglindă și să ne bucurăm de ceea ce ni se arată, de acel „EU” din oglindă, pe care uneori îl ținem ascuns de ceilalți.

Sunt Alexandra, sunt consultant IT și îmi plac oamenii. Pare o contradicție în termeni, nu-i așa? Absolut deloc!

Vă puteți imagina o femeie care customizează cu spor un sistem informatic de la 9 la 5 iar când iese pe ușa biroului pune mâna pe telefon și începe să organizeze evenimente de tot felul? Sau un om de vânzări care seara este profesor de dans și unul incredibil de bun?

Ele sunt cele care își zâmbesc dimineața în oglindă, pentru că văd acea sclipire în ochii celei care le privește înapoi. E acea sclipire pe care o puteți vedea și voi dacă le întrebați la ce visează și care este pasiunea lor, acea sclipire care le dă o înflăcărare aparte când povestesc despre ideile pe care le au pentru a genera o schimbare.

Cum am putea totuși să le aducem în față, să le dăm șansa de a-și prezenta ideile, de a-și spune povestea, dar mai ales de a povesti despre femeia din oglindă, despre cealaltă față a lor, cea pe care nu o arată tuturor, dar care le zâmbește în fiecare dimineață?

TED este un eveniment al ideilor care merită a fi împărtășite (Ideas worth spreading), iar faptul că există și acest concept al evenimentelor organizate local și independent, sub denumirea de TEDx, ne permite să organizăm un astfel de eveniment și la Brașov. Ducând firul mai departe, cei de la TED au un eveniment dedicat femeilor, TED Women. Evrika!

Acest Evrika ne-a adus la ideea de a organiza un eveniment TEDxBrașovWomen, pentru a celebra femeile, ideile și pasiunile lor și pentru a oferi șansa comunității brașovene să le cunoască și altfel decât par ele a fi în viața de zi cu zi.

Tocmai pentru că vorbim despre o altă față a acestor femei, am ales tema evenimentului ca fiind Woman in the mirror (Femeia din oglindă). O temă care să surprindă esența celor care vor păși pe scenă pentru a vă prezenta ideile lor.

Probabil vă întrebați cine sunt aceste femei și mai ales ce au ele de spus.

Ele sunt mame, soții, prietene, cu un job full time, cu hobby-uri, interese, sunt frumoase, atente, inteligente, empatice, talentate, iar lista poate continua cu ușurință. Cel mai important este că reușesc să împletească toate aceste planuri, chiar dacă uneori le este greu și nu au mereu parte de finaluri fericite.

Fiecare din cei 10 speakeri va veni cu povestea proprie, cu o idee care cu siguranță vă va pune pe gânduri, cu o viziune diferită asupra lucrurilor pe care le considerăm poate banale.

Vreți să aflați mai multe? Perfect! Vă așteptăm pe 28 octombrie la primul eveniment TEDxBrașovWomen, la Centrul Cultural Reduta!

 

Articol scris pentru FWDBV.

(Visited 413 times, 1 visits today)