blogger Brasov

Câteodată inspirația ne părăsește, fie că e vorba de ținuta pentru a doua zi, ce să mai gătim, unde să mai călătorim, în ce direcții să ne dezvoltăm.

Și-atunci o căutăm, de cele mai multe ori online – pe Facebook, Pinterest, Instagram sau pe blogurile preferate, unde găsim idei dintr-o mulțime de domenii.

Te-ai gândit vreodată că există bloggerițe interesante și în celebrul oraș de sub Tâmpa?

Citesc multe bloguri, majoritatea scrise de femei, pentru că de ele sunt înconjurată din prisma activităților pe care le am. Până de curând însă, nu m-am gândit neapărat că pot găsi inspirație mai aproape, geografic vorbind, decât eram obișnuită.

Adică da, există bloggerițe în Brașov, faine chiar!

Acum patru ani organizam prima ediție a TEDxBrașovWomen și m-a lovit ideea de a invita în public bloggeri din Brașov, în special doamne sau domnișoare, pentru că activitatea lor se lega frumos cu ideea de inspirație la feminin pe care evenimentul își propunea să o aducă în scenă.

Una dintre doamnele despre care știam că scriu savuros, atât cărți, cât și articole de blog pe teme de viață și dezvoltare personală era Antoneta Galeș, sau Tony Mott, care ocupa deja un loc pe scenă, împreună cu Ada, fiica ei.

Al doilea gând a mers către o altă doamnă pe care o citeam și încă o citesc cu mare interes și plăcere, Petronela Rotar, scriitoare și ea, cu cărți publicate și foarte apreciate și articole de blog interesante.

Al treilea gând a mers către Alina Ariton, dragă mie, foarte bun om de PR și artistă și ea într-ale cuvintelor flubuloase.

Și gândurile s-au oprit aici, pentru că la acel moment, n-am reușit să mai identific alte lady bloggers din Brașov. Sunt covinsă că ele mai erau, dar nu am știu eu unde să le găsesc.

Fast forward 4 ani mai târziu, observ o liniște destul de profundă când se caută bloggeri din Brașov care să participe la un eveniment și mă întreb dacă efectiv n-or fi, ceea ce-mi pare destul de puțin probabil.

Așa că am întrebat dacă le știe cineva pe undeva, cine sunt, ce fac, despre ce scriu și mai ales unde.

Am ajuns astfel să descopăr multe femei care scriu pe blog, în Brașov, despre unele știam, pe altele le cunoștem, dar nu știam că scriu, iar o parte au fost apariții absolut noi, în viața mea cel puțin.

M-am bucurat să le citesc pe toate și m-am gândit să fie următoarea perioadă despre inspirație, la feminin și să le prezint pe doamnele și domnișoarele blogger din Brașov.

Cine sunt bloggerițele din Brașov și despre ce scriu ele?

Până acum am descoperit 20 de bloggerițe în Brașov și abia aștept să mai descopăr și altele.

Le-am rugat să îmi spună cine sunt, de ce și despre ce scriu și unde le găsim, ca să nu-mi fie inspirație doar mie ci pentru cât mai multă lume.

Les voilà:

Anca Zaharia scrie pe AncaZaharia.ro:

Sunt Anca și scriu despre cărți pe ancazaharia.ro. Sub un motto menit să provoace, “Tu ce citești azi?”, încerc să îi determin pe necititori, prin metode neconvenționale, să ia o carte de la librărie sau bibliotecă și să o deschidă spunându-și: “Ia, hai să vedem de ce tot insistă tipa aia cu cartea asta!” Am scris câteva cărți pe care nu am pretenția să le citească lumea, am tradus niște cărți fabuloase și insist ca ele să fie citite, în procent covârșitor, pentru că am avut norocul de a traduce doar ce mi-a plăcut. Dacă ai dat pe net peste recomandări de lectură care conțineau și înjurături ori insulte ușoare sau vagi aluzii sexuale, șansele sunt să fi fost scrise de mine. Nu știu dacă poți să mă judeci, fac tot ce pot să te determin să pui mâna pe carte. Is that bad?

Izabella Miklos scrie pe BeFreeBeZen.com

Mă numesc Izabella, absolventă a specializării Comunicare și Relații Publice, dar și a masteratului în Turism, cu o dorință extraordinară de a explora fiecare colț al lumii. Din pasiunile mele pot enumera : călătoriile, fotografia, yoga, meditația, dansul, online-ul.

Îmi place foarte mult să călătoresc, să merg în locuri unde nu am mai fost, să îmi petrec mult timp în natură, dar să o și protejez cum pot mai bine.

Merg cu încredere în direcția visurilor mele. Trăiesc viața așa cum mi-am imaginat-o.

De aproape 3 ani, blogul www.befreebezen.com reprezintă un colțișor unde am adunat povești despre călătoriile avute până acum, dar și despre cum să fii liber si zen ca să călătorești in lume.

Vă îndemn și pe voi să tindeți să fiți Liberi, să călătoriți în jurul lumii, să fiți Zen!

Mă găsiți pe blog, dar si pe Facebook (www.facebook.com/befreebezen888), Instagram (@befreebezencom), Twitter (@befreebezen).

Bianca Stan scrie pe BiancaStan.ro

Sunt Bianca Stan, programator de meserie. M-am apucat de blogging de curând și vorbesc despre viața de mămică și tehnologie. Când zic tehnologie îmi doresc ca mămicile să țină pasul și să-și ușureze viața cu ajutorul tehnologiei. Prin articolele mele povestesc experiențe prin care am trecut și ofer soluții pentru a trece mai ușor peste perioadele de părințeală mai dificile. Veți găsi și articole informative dar și motivaționale.

Ioana Mărgineanu scrie pe BugetDeFamilie.ro

Sunt Ioana, am 39 de ani și un băiețel de 4 ani. Am lucrat 10 ani pe vase de croazieră, yacht-uri și vase de expediție.

De când am devenit mamă, scriu despre finanțe personale, cu sfaturi adaptate pentru femei si familie. Cred cu tărie că o femeie este mult mai împlinită dacă știe să își administreze banii. Propun idei si soluții pentru bugetul unei familii și prin intermediul vlogului documentez exact ceea ce fac, din punct de vedere financiar și nu numai.

Mă puteți urmări pe YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCWB3r6-yakvrk2zVKCKwNZg?view_as=public și citi pe https://bugetdefamilie.ro/
.

Carmen Albișteanu scrie pe CarmenAlbisteanu.ro

Sunt Carmen Albișteanu și am pornit primul blog pe wordpress prin 2011. Peste vreun an am primit cadou domeniul .ro și mă găsiți și astăzi acolo.

Am lucrat în presă, publicitate și marketing. Am locuit doi ani în Barcelona, iar în urmă cu aproape un an și jumătate m-am întors. În Brașov, pentru că zece ani de București îmi fuseseră de ajuns. Lucrez în continuare în marketing, în special în zona de e-commerce și product marketing. Pe romănește, îmi ajut clienții să crească în online și să-și optimizeze rata de conversie, produsele și să ia decizii de business bazate pe date. Am alături o mică echipă de colaboratori și facem treabă bună împreună pe proiecte complexe.

De asemenea, de patru ani am devenit nutriționist (certificată mai întăi la Fitness Scandinavia și apoi la canadienii de la Precision Nutrition). Așadar, o parte din timp o dedic lucrului cu persoane care vor să-și schimbe obiceiurile legate de alimentație, mișcare și de cum se văd pe ei înșiși.

Conținutul de pe blog a fost la început legat de comunicare, însă am observat că lumea a fost mult mai receptivă la poveștile despre alergare montană – pasiunea mea descoperită prin 2015. Așa că au evoluat natural subiectele în direcția trail running-ului și nutriției.

Blogul e acum locul unde povestesc despre competițiile la care merg, turele mele preferate pe munte, și despre nutriție echilibrată. Nu e un blog de rețete și antrenamente. E mai degrabă de pasiuni outdoor și obiceiuri care să ne ajute să ne bucuram de zile frumoase pe munte și cu stră-strănepoții, la povesti pescărești despre medaliile noastre din tinerețe.

Diana Elena Culba scrie pe CartePentruFiecare.wordpress.com

Bună! Numele meu este Diana, sunt din Brașov și îmi place să scriu oriunde și oricând.

Mă găsiți online pe blogul O carte pentru fiecare (cartepentrufiecare.wordpress.com), nume pe care l-am ales deoarece sunt ferm convinsă că există cel puțin o carte în lumea aceasta pentru fiecare dintre noi. Primul meu articol a apărut în vara anului 2011, când eram la liceu, pe primul blog Fantasy World.

De mică am iubit să citesc și am visat să scriu, să devin autor, motiv pentru care prima dată am postat bucăți din ceea ce avea să devină prima mea încercare de roman. Mai târziu am început să scriu recenzii pentru cărți, pentru că obișnuiam să citesc foarte mult, iar în prezent postez în special despre asta.

Ca o prelungire a blogului meu a apărut și canalul de Youtube Diana Loves Books la începutul anului 2014. Deși ca formare sunt medic și nu mai reușesc să scriu la fel de des, pasiunea mea pentru cărți și scris rămâne un lucru de care vreau să mă bucur în continuare în timpul liber.

Mulțumesc frumos Alexandra pentru această inițiativă și pentru invitația ta de a vorbi despre mine și despre ceea ce fac. Sper să fie un start bun și să formăm o comunitate de bloggeri brașoveni unită și plină de inițiativă.

Cristina Lincu scrie pe CristinaLincu.ro

Blogger (la „armonie acvatica”, în 2014 am câștigat cel mai longeviv concurs de blogging creativ SuperBlog și la cristinalincu.ro, blogul meu de autor), creatoare a site-ului ghidusii.ro, co-fondatoare a platformei chic-elite.ro – o platformă dedicată în exclusivitate promovării femeii, si designer de conținut la mai multe proiecte online (precum catchy.ro sau marketingfocus.ro). Între 2001 și 2009, în perioada șederii mele la Madrid, am coordonat „Român în Lume”, un proiect dedicat românilor din diaspora, alcătuit din: un ziar de limba română, distribuit gratuit în mii de exemplare în toată Spania, emisiuni radio bilingve, evenimente și expoziții românești, portal web (romaninlume.com.ro), dar și cărți de limbă română ce s-au constituit, în 2004, în prima bibliotecă românească din Spania, inaugurată în cadrul unei biblioteci publice spaniole. Tot în cadrul acestui proiect, am coordonat publicarea unei antologii bilingve de poezie – „Român în Lume – Poezia diasporei române după 1990, Spania” (la Editura Fundației Culturale Ideea Europeană, în 2004).

În mai 2017, am publicat, la editura Bookzone, prima mea carte „Mamă de 3, femeie de 10! sau… invers?”, reeditată în octombrie 2018 cu titlul „Eu, o mamă (im)perfectă?”, în noiembrie 2018, la editura Univers, primul roman „Amn3zia”, iar la începutul anului 2020, la editura Bookzone, romanul „Liberă!”.

De meserie, consultant în comunicare și creator de conținut. În viața de zi cu zi, soție și mamă de trei băieți.
🙂

Olivia-Petra Coman scrie pe Inreperta.com

Sunt Petra şi cel mai mult îmi place să umblu şi să scriu despre asta.

Am dezvoltat o fascinaţie pentru Africa şi America de Sud, însă, ca regiuni, mi-e greu să stau departe de Balcanii noştri şi de Asia Centrală.

Îmi place apa – fie sub formă solidă (sunt fericită din cale-afară cu placa pe pârtie), fie sub forma ei natural lichidă (iubesc mările şi oceanele turcoaz, dar şi râurile în aceeaşi nuanţă – şi să mă dau cu caiacul sau cu barca pe ele este întotdeauna o mare aventură). Dacă sunt în locuri în care o întâlnire cu un animăluţ cu energie faină se poate petrece sau pot eu studia în voie vreo inscripţie de pe-un monument străvechi, sunt în culmea fericirii. Mai ating starea aceasta şi când îmi aleg ţinutele şi mi-aş dori într-o bună zi să mă apuc de creat haine.

Pe drum mă găsiţi cam 3 luni pe an, împreună cu iubitul meu, şi toate păţaniile-s strânse pe http://blog.inreperta.com.

De ceva timp, cât sunt pe acasă, coc. Am descoperit că pasiunea pentru această îndeletnicire-i transmisă de la bunicile mele, pe-ale căror reţete am pus mâna şi, încetul cu încetul, clădesc şi savurosul meu blog de bucate, http://petrasrollingpin.com.

Aştept păreri, întrebări, curiozităţi. Sunt un om cu mare drag de oameni. Mai mult mă prindeţi însă în scris, la vorbă-s mai scumpă. 🙂

Rodica Mihaela scrie pe JurnalulIubirii.com

Mă numesc Mihaela, am 41 de ani și sunt mămica fericită a unui băiețel minunat pe nume Dragoș în vârstă de 8 ani. El a fost atât motivul cât și inspirația mea atunci când m-am apucat de blogging, pentru că eram în concediu de creștere copil și mă plictiseam să vorbesc singură.

Blogul a fost terapeutul meu la îndemăna și nici nu bănuiam atunci că vă deveni o mică afacere din care să-mi susțin micile placeri și mai ales că voi cunoaște atâția oameni interesanți prin intermediul lui. Totul a început în 2012 și povestea continuă și azi. Cariera mea între timp a luat o turnura interesantă, s-a întrerupt pe caz de boală, dar asta a fost un DAR pentru că așa am mai mult timp pentru pasiunile mele: blogul și poezia.

Și nu mă voi opri aici fiindcă am de gând să mă apuc și de streaming în viitorul apropiat. Până atunci însă scriu zilnic cu drag și spor pe blogul https://jurnaluliubirii.com/ și pot să spun că m-am axat pe advertoriale pentru că îmi place să scriu despre o temă dată, e o provocare pentru mine.

Și în rest, copilăresc, iubesc și mă bucur de fiecare zi alaturi de cei dragi, fiindcă pentru mine familia este și va fi mereu pe primul loc.

Lavinia Sfetcu scrie pe MyDigitalBubble.ro

Sunt Lavinia, dar lumea îmi spune Lav. Ziua, sunt o #marketinggirl de 8 ani, iar noaptea sunt un artist #wannabe, ilustrând și scriind la o carte.

În My digital bubble (http://mydigitalbubble.ro/) am decis să le combin pe cele două – „A blend between art and content”. Răsfoindu-mi blogul o să găsești bucăți de filosofie, artă, diverse lecții de viață și marketing.

Adriana Patuschinsky scrie pe Patuschinsky.ro

Eu sunt Adriana Patuschinsky, Social Media Manager și Content Creator.

De curând m-am mutat în Brașov și continui să lucrez remote pentru agenția de publicitate din București.

Mă ocup cu promovarea brandurilor în mediul online, iar în timpul liber îmi place să scriu, să călătoresc, să fac fotografii și să gătesc.

Prin intermediul blogului meu ofer oamenilor posibilitatea de a descoperi locurile frumoase din România, experiențele autentice și poveștile frumoase ale brandurilor românești și internaționale. Le împărtășesc informații utile și tips&tricks despre vacanțele în care călătoresc atât în România, cât și în străinătate.

Misiunea mea este aceea de a promova cât mai mult această țară și de a face cât mai cunoscute tradițiile și locurile frumoase din România.

Anca Burghelea scrie pe Poveste.eu

Un răspuns clasic la întrebarea: cine ești, ar fi: Anca, lucrez în marketing de aproape 10 ani, sunt foarte atașată de familia mea, am super multe pasiuni, printre care umblatul brambura, văzutul de filme, statul in pat aiurea, cititul printre rânduri, mâncatul ales, stalkăreala după campanii de marketing mișto, creatul de evenimente, râsul cu oamenii dragi și lista poate să continue la nesfârșit.

Un răspuns ne-classic ar fi că sunt culegătoare de povești, care crede cu-adevărat că lumea asta este o poveste mare, plină de povești mai mici, care la rândul lor au propria lor poveste și tot așa. Mereu mi s-a spus că sunt omul care vede partea luminoasă a lunii și asta pentru că eu cred genuin în latura magică, bună, tainică, miraculoasă a vieții. Am început blogul poveste, din nevoie. Simțeam că mă aflu într-un punct în care sunt sufocată de limbajul corporatist pe care îl foloseam cel puțin 9 ore pe zi și astfel prin fiecare kind regards, thanks in advance, extra mile și striving și thriving simțeam că trădez ceva. Am căutat să ies din rutină și primul lucru care mi-a venit în cap a fost joaca în cuvinte. Mereu am fost atrasă de ele, ba cum sună, ba cum se scriu, ba de înțelesul și puterea pe care acestea le conțin. Povestea mea e una plină de joacă, fără deadline-uri și rapoarte, este spațiul în care orice lucru cât de mărunt, sau insignifiant capătă viață. Ba chiar cu cât o poveste este mai obișnuită, cu-atât îmi place mai mult. E o căutare și-o descoperire continuă, pentru că pe lângă lucrurile care ne supără sau ne dor, viața asta ne oferă și o grămadă de povești pe care dacă vrem să le veden, la vom întâlni la tot pasul. Astfel, în toată joaca mea, am creat Blogul www.poveste.eu, o pagină de Facebook: Poveste și-o pagină de Instagram: pov_este

Așadar, nu mă consider o bloggeriță și nu am alt scop, în afară de cel de a vedea, culege și a împărtăși povești, la liber, alandala, sincere și spontane, culese sau simțite. Spațiul de poveste este unul liber, de aceea orice om este invitat să participe.

Raluca Andreea scrie pe RaluStory.blogspot.com

Îmi place să regizez propriile vise. Despre mine se spune că sunt o bloggeriță pasionată de evenimente, idei și povești frumoase. Scriu pe blogul meu din 2014. Eram studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice și corporatistă. Am lucrat într-o companie multinațională și avem nevoie de un refugiu în care să îmi aștern gândurile. Pasiunea pentru scris a fost materializată în articole scrise despre evenimente, povești de viață despre tineri bolnavi, despre voluntariat și despre campanii de responsabilitate socială. Mai scriu despre experiența din proiectele Erasmus+ : Youth Exchange din Grecia, Slovacia, Polonia și Armenia și Training Course din Bulgaria la care am participat. Am făcut parte din Grupul de Inițiativă pentru candidatura orașului Brașov la Capitala Tineretului din România. Am câștigat premiul al treilea pentru susținerea și promovarea inițiativei: candidatura Craiovei la Capitala Cultural-Europeană în calitate de blogger. Am susținut Campania No Hate Spech și am participat la workshop-urile în care am dezbătut discursurile instigatoare la ură.

Pasiunea pentru scris este materializată prin articole scrise. Anul trecut a avut loc și debutul meu în lumea scriitorilor. Am scris textul Timpul Șarpelui în Antologia Pasageri, publicată la Editura Paralela 45. Am avut oportunitatea să particip la Școala de vară “Gheorghe Crăciun” unde am scris texte de proză scurtă.

Blogul unde îmi aștern gândurile la relativ și la superlativ este: https://ralustory.blogspot.com/

Ramona Chivereanu scrie pe Rawmona.blogspot.com

Bună! Numele meu este Ramona, sunt o munteancă mutată în Brașov de mai bine de 10 ani, îmi place să gătesc, să citesc, să dansez, să călătoresc; iubesc pisicile, cireșele, fustele cloș, cascadele și cred că mai bine mă opresc și vă las pe voi să descoperiți și alte lucruri despre mine.

Scriu pe blogul http://rawmona.blogspot.com/ din 2011. Blogul a apărut ca urmare a unei schimbări în stilul meu de viață, mai exact faptul că am renunțat la carne din primăvara aceluiași an. Am început să scriu în primul rând pentru mine, am vrut să am un fel de jurnal culinar, dar și pentru a împărtăși cu alții ce mai gătesc.

Pe lângă rețete mai scriu despre ce cumpărături alimentare fac, despre ce mănânc într-o zi, despre ce cărți mai citesc, despre locurile frumoase în care ajung.

În vara lui 2016, cu mari emoții am creat și un canal de youtube
https://www.youtube.com/channel/UCN90JtKqk-DWRlHV-zFbWeg/featured?view_as=subscriber Pentru o persoană îngrozită de camerele de filmat, a fost o mare provocare și acum sunt mândră că am ieșit din zona de confort.

Mă mai găsiți pe facebook https://www.facebook.com/rawmona.blogspot.ro/ și instagram https://www.instagram.com/rawmona.ro/ unde postez aproape zilnic.

Eliza Biro scrie pe SuntPitic.ro

Sunt Eliza Biro și blogul meu Suntpitic.ro este spațiul unde se îmbină cele două pasiuni ale mele : scrisul și educația, între care pendulez de peste 15 ani. Cochetez cu scrisul de când mă știu, dar a devenit o constantă a vieții mele profesionale din 2012, de când am început să scriu pe blog. Sunt fascinată de cuvinte și de magia cu care cuvintele lucrează în viața noastră.

De ce am început să scriu ? Pentru că omuleții nu se nasc cu instrucțiuni de folosire. Părinții cresc odată cu copiii lor. Instinctul este adormit și trebuie să săpăm adânc pentru a-l scoate la iveală. De aceea, noi, părinții, avem nevoie de informații autentice, pertinente și mereu actualizate. Cu toate aceste gânduri am început să scriu atunci când eram însărcinată cu primul copil. Desigur, și din teama că nu voi fi o mamă bună pentru copilul meu. De-a lungul timpului, am avut multe momente în care am dorit să nu mai scriu pe blog. Dar, tocmai în acel moment, a venit un mesaj de apreciere sau de recunoștință de la cineva, care găsise în articolele mele un ajutor sau o inspirație. Am hotărât să continui și sunt fericită dacă reușesc să schimb percepția cel puțin a unui părinte, iar sfaturile sau experiențele mele să aducă măcar un strop de inspirație. Blogul mi-a adus colaborări profesionale, parteneriate, oameni minunați în viața mea și dorința de a evolua și de a învăța tot mai mult !

Scriu despre părințeală, educație, cărți, experiențele și călătoriile noastre cu copiii, despre evenimente din domeniul educației. Mă găsiți pe www.suntpitic.ro!

Dana Dragomirescu scrie pe UrbanKid.ro

Sunt Dana Dragomirescu, working mom ~ co-founder ~ writer ~ community gatherer la urbankid.ro | blog și comunitate pentru părinți, pornită alături de partenerul meu de viață acum mai bine de 10 ani, odată cu primul nostru copil.

Am pornit urbankid.ro din dorința de a ieși din cadrul forumurilor pentru părinți și copii, mult prea aglomerate cu informații ce nu mai corespundeau cu ceea ce simțeam noi, ca familie, cu credințele noastre. Am început să scriem despre parenting pozitiv, despre cum și unde să ieși cu copilul în oraș sau în vacanțe, despre sisteme alternative de educație, despre produse cât mai sănătoase, despre cuplu, dificultăți și reușite. După mai mulți ani de parenting și doi copii minunați, am început să căutam mai mult în noi răspunsurile decât în exteriorul nostru.

Ne-am mutat din București la Brașov, am pornit un nou proiect de suflet (tot alături de partenerul meu de viață) – romaniahealing.com, am continuat formarea ca trainer și consultant în comunicare relațională prin Metoda ESPERE și am pus umărul la crearea unui alt copil, palpabil și verde ~ sâmbure.ro, aici, în Brașov.

Cred că totul în viața mea se leagă într-un mod coerent: parentingul cu comunicarea, Brașovul și business-ul cu decoruri vegetale.

Următoarele povești se vor alătura și ele curând, să aducă inspirație la feminin comunității brașovene și nu numai.

Am ales să prezint poveștile doamnelor și domnișoarele în cuvintele lor, autentic și cald, așa cum mi le-au prezentat și ele mie, în ordinea alfabetică a numelor blogurilor, să evit orice urmă de subiectivism.

De ce le-am adunat aici? Cu gândul, acum mai puțin secret, de a le cunoaște și poate în timp de a lega o comunitate faină de femei creative și la noi în oraș

Mi-ar face mare plăcere să aflu și alte povești magice ale bloggerițelor din Brașov și împrejurimi, așa că, dacă scrii chiar tu, sau cunoști pe cineva care scrie pe un blog personal, trimite-mi un mesaj. Abia aștept să vă cunosc!

(Visited 632 times, 1 visits today)