restaurante Brașov

Restaurante în Brașov găsești unul și unul, pentru toate gusturile și bugetele, mai mari sau mai mici, centrale sau nu, mai pretențioase sau mai casual. Aș vrea să spun că you name it, we’ve got it, dar s-ar putea să fiu contrazisă de locuitorii orașelor mai mari, cosmopolite 😀

Recunosc că în ultimele 6 luni n-am ieșit prea mult, în primele luni, chiar n-am ieșit deloc. Acum însă, simt nevoia să ies din când în când și sunt mereu în căutare de recomandări de restaurante faine în Brașov și nu numai.

I-am rugat pe prietenii de la merg.ro, o platformă faină prin care îți poți face rezervări în siguranță din doar câteva click-uri, să mă ajute cu câteva recomandări 🙂

Am bifat și eu două din trei și o să-mi las părerea, cu steluță, sub recomandarea lor. La al treilea restaurant îmi doresc să ajung de ceva timp, așa că poate poate reușesc curând.

Uite ce zic ei:

Vine weekendul, ai pornit spre Brașov. Ajungi, te cazezi și ți-e foame.

Pentru că nu întotdeauna știi unde să petreci o seară cu prietenii îți las aici 3 locații pe care să nu le ratezi dacă ești în trecere în orașul Brașov.

Când ai fost ultima oară la un restaurant cu specialități europene moderne? Începem lista recomandărilor cu primul local din Brașov care te așteaptă.

1. Addiction the Ranch

Situat pe Strada Lungă din Brașov, Addiction the Ranch este o locație ce oferă preparate pentru orice curios, începând de la salate până la cele mai delicate preparate din pui, porc, rață sau vită.

Fiind un restaurant cu specific european, se poate mânca pe săturate iar prețurile sunt accesibile.

preparate Addiction the Ranch restaurant în Brașov
Addiction the Ranch

* Am fost la Addiction o singură dată și mi-a plăcut foaaaarte tare salata Caesar pe care am mâncat-o – una dintre cele mai bune de până acum. Atmosfera e faină și servirea la fel 🙂

Bun, acum că am făcut cunoscută bucătaria europeană, vă propunem să continuam pe același fir și să vă recomandăm a 2-a locație, de data aceasta cu un specific mediteranean.

2. Mediterra

Un loc destul de nou în județul Brașov, care a reușit să întoarcă privirile oricărui trecător iubitor de frumos. Restaurantul este situat pe Strada Johan Gott, în apropiere de Biserica Neagră.

Mediterra, după cum sugerează și numele, oferă preparate mediteraneene, care iți amintesc de gustul Spaniei, Italiei sau Greciei când te gândești la preparatele cu fructe de mare. Prețurile sunt pentru orice buzunar.

preparate Mediterra restaurant în Brașov
Mediterra

* La Mediterra am avut parte de un super răsfăț cu fructe de mare împreună cu domnul soț. Servirea a fost impecabilă și ne-a părut rău că nu am reușit să mâncăm tot ce conținea platoul pe care l-am împărțit. E un loc de bifat cu siguranță 🙂

Pentru că am parcus specialități europene, ajungem la cea de-a treia recomandare și trebuie sa menționăm că cei de la Opus se laudă cu un preparat local celebru.

3. Opus 9

Când ai mâncat ultima dată un mic dejun care ți-a oferit energia necesară pentru o zi intreagă? Ei bine, la Opus 9 găsești un astfel de mic dejun. De asemenea, aici poți mânca vestitul desert local, Ișlerul pe care brașovenii îl cunosc de zeci de ani.

Opus 9

Bistro-ul este în Piața Enescu, un loc cochet si retras de toată agitația din centrul orașului, iar prețurile sunt prietenoase.

Aceste locuri faine fac parte dintr-o serie de restaurante care aduc bucurie Brașovului cât și persoanelor care îl vizitează. Pentru lista completă accesează Restaurante-Brașov și bucură-te de experiențele culinare oferite de orașul de la poalele Tâmpei.

Poftă bună!
Echipa Merg.ro

Am multe restaurante dragi în Brașov, la care am mers de zeci de ori, dar îmi place și să descopăr locuri noi, așa că m-am bucurat de cele trei recomandări interesante 🙂

Tu ce restaurante preferate ai în Brașov?

(Visited 670 times, 2 visits today)