Facebook Updates

Care sunt lucrurile după care tânjești? Asta mă întreabă Natalia Dabija într-un interviu și n-aș fi crezut că răspunsul se va regăsi într-o serie de Facebook updates.

A trecut aproape o săptămână de când mi-a trimis întrebările și am realizat că am fost atât de prinsă în ultima vreme încât n-am prea stat să analizez cum ne e viața în izolare, doar am lăsat-o să se întâmple.

Ce a însemnat pentru mine izolarea până acum?

Mi-am petrecut 12.84% din 2020 în autoizolare. Nu pentru că m-a obligat cineva, ci pentru că așa am simțit.

Cum ziceam, ultima mea zi la birou a fost pe 5 martie. Pe 6 am lucrat de acasă și m-am bucurat pe seară de o sesiune foto cu minunata Cristina Fiofil. Luni, pe 9, n-a fost o zi foarte bună, dar încă nu simt să vorbesc despre asta. Marți m-am mai bucurat de o ședință foto și cam aici s-au oprit deplasările mele.

În cele aproape 7 săptămâni am ieșit o dată să duc gunoiul și de două ori la Mega, o dată mai mult să pozez magnolia din fața blocului decât că n-aș fi putut să rezist fără.

Deși pare greu de crezut, nu mă deranjează izolarea, sau cel puțin nu atât de tare pe cât ar fi de așteptat. Îmi place la noi acasă, mai ales după ce am făcut curățenia de Paște, îmi place să stau în haine comode toată ziua. Mai ales îmi place să nu mă grăbesc.

Mă bucură să am cu cine să-mi împart stările, și alea bune și alea mai puțin bune. Mă bucur că am avut ocazia să mă apropii de oameni noi și să-i văd mai de aproape pe cei vechi.

Jumătate din perioada de stat în casă, dacă nu mai bine, mi-am petrecut-o ca voluntar. Fie că a fost vorba de diferite acțiuni pentru comunitatea Business MoM Club sau de campania We Stand Together, sau de planificarea livrărilor pentru Vă ajutăm din Brașov.

Faptul că mi-am ținut mintea ocupată, m-am simțit utilă și am pus umărul la lucruri faine, alături de oameni minunați, m-a ținut pe mine pe linia de plutire.

Ce legătură are asta cu Facebook updates?

Acum câteva zile, Facebook anunța că aduce câteva noutăți printre care și un nou emoticon care poate fi folosit ca reacție la postări.

Emoticonul ăsta nou m-a ajutat să-mi dau seama ce-mi lipsește mie de fapt în toată povestea cu izolarea – îmbrățișările.

I’m a hugger! It is what it is! Simt că se creează o conexiune faină în timpul îmbrățișărilor. Simt că transmitem prin ele multă grijă, energie bună, să nu mai vorbim de serotonină.

Am momente în care îmbrățișez oamenii random, nu chiar pe necunoscuți, dar pe cei care simt că au nevoie și mereu a prins tare bine, de ambele părți. M-am intersectat pe la începutul anului la birou cu colega mea responsabilă de audit. Trecea prin auditul de început de an, care mereu se lasă cu presiune și stres, indiferent cât de pregătiți am fi. Și cu seri lungi la birou. I-am oferit o îmbrățișare, a primit-o cu zâmbet și ne-am văzut de drum fără alte cuvinte.

Seara mi-a scris să-mi mulțumească și să-mi spună că deși nu știe ce am văzut sau simțit de i-am dat îmbrățișarea în cauză, a venit la fix și a prins bine.

E demonstrat științific faptul că îmbrățisările sunt bune pentru sănătate. Pe lângă starea de bine pe care ne-o dau, aparent ajută și la îmbunătățirea sistemului imunitar.

Deci da, faptul că printre Facebook updates s-a numărat și acest emoticon cu care, pentru mine a fost revelator. Nu mai zic de faptul că simt nevoia să abuzez de dânsul, că se vede oricum.

Practic, e vorba de o îmbrățișare cu o inimă mare care e disponibilă pentru reacții la postări. În plus, au mai lansat și o inimioară mov care pare să pulseze pentru reacții în messenger.

Ele ar trebui să fie disponibile atât pentru varianta desktop cât și pentru aplicația mobilă, dacă e actualizată. Inimioara din Messenger am obținut-o ținând apăsat pe un mesaj pentru a apărea reacțiile, apoi apăsat pe inimioara existentă și întreabă dacă vrei să o înlocuiești cu cea nouă 🙂

Ce alte Facebook updates au mai apărut sau sunt în plan curând?

Facebook Avatar – sau cum să te transformi într-un sticker simpatic

Cu Facebook Avatar mă joc de vreo trei zile și mi se pare foarte amuzant. Mi-am creat un avatar care seamănă cu mine pe cât posibil și pe care-l folosesc fie în Messenger, fie în comentarii.

Am aflat de ele de la Elena Știubei, într-una dintre sesiunile noastre nocturne de mentorat. Învăț copywriting de la ea și e absolut delicioasă prin felul ei de a fi și tot ce știe.

Revenind la Avatar, e fain pentru că personalizează cumva interacțiunea, ai multe variante de reacții și poți să-l faci să arate fix cum vrei tu. Prin urmare, eu sunt roșcată, cu ochii verzi, cu ochelari, o cordeluță cu urechi de pisică și colăcei 😀

Puteți ajunge la ele dacă vi le trimite cineva sau le vedeți prin comentarii și apăsați lung pe ele – o să întrebe dacă vreți să vă customizați avatarul. Să ziceți că da! 😀

Facebook updates - Avatar

O altă variantă e dacă vă apare în zona de stickere acel smiley mov și vă puteți porni de acolo.

Dacă încă nu le găsiți, fiți fără grijă, o să apară curând. Conform TechCrunch, funcționalitatea s-a lansat întâi în Australia și abia de curând a fost lansată, treptat și în Europa.

Video, video, play!

Printre updates apar și mult doritele și așteptatele funcționalități legate de video.

Live with – Imediat după ce am intrat în izolare am vrut să dăm startul unor live-uri în comunitate, cu interviuri sau doar povești și ne-am blocat, pentru că puteai face live doar singur/ă. Totuși, live with se întoarce curând și pe Facebook ceea ce e minunat!

Facebook Rooms – Când am văzut că ne blocăm pe Facebook, ne-am îndreptat atenția către platforma Zoom, care a avut un boom puternic în ultimele luni. Tocmai ca să recâștige teren în zona asta, se va lansa și Facebook Rooms pe Facebook și Messenger, unde vor putea intra până la 50 de persoane, fără limită de timp. Ah, și nici nu-i musai să aibă cont.

Evenimente live și donații – Tot datorită creșterii numărului de oameni care și-am mutat activitatea online, Facebook va permite crearea de evenimente cu locația online. Se va putea face live streaming direct în eveniment și oamenii vor putea dona, așa cum se întâmplă acum pe Youtube, de exemplu.

Evenimente cu taxă – Pentru a veni în ajutorul afacerilor mici, urmează să apară și o funcționalitate care să permită introducerea unei taxe pentru acces la evenimente.

Messenger Kids – Varianta de messenger pentru copii se extinde și ea în peste 70 de țări și le oferă copiilor posibilitatea de a rămâne în contact cu prietenii și familia, într-un mediu sigur și controlat. Da, merg și apelurile video în aplicație.

Facebook Dating – Și ca să nu scape din vedere și latura amoroasă, se va lansa și o funcție de dating în aplicație. Mai exact un videochat privat unde-ți poți da întâlnire cu posibil viitoarea mare iubire.

Pe lângă toate astea se mai adaugă funcționalități noi și pentru Instagram și Whatsapp cât de curând.

Vouă ce vă face cu ochiul din tot ceea ce urmează să se lanseze sau s-a lansat deja? 😉

(Visited 407 times, 1 visits today)